شما اینجا هستید
اخبارکیش » ورود قطعی کلیه کالاها به قلمرو گمرکی و مناطق آزاد موکول به ثبت سفارش یا ثبت آماری شد

طبق مصوبه هییت وزیران در خصوص آیین نامه قانون مقررات صادرات و واردات در تاریخ ۲۰ خرداد ماه، ورود قطعی کلیه کالاها به قلمرو گمرکی و مناطق آزاد تجاری – صنعتی و ویژه اقتصادی … موکول به ثبت سفارش یا ثبت آماری ” قبل از تخلیه کالا در اماکن گمرکی یا مناطق آزاد تجاری صنعتی و ویژه اقتصادی و اخذ مجوز ورود از وزارت صمت قبل از تخلیه کالا در اماکن گمرکی با رعایت سایر شرایط مقرر خواهد بود”

به گزارش تسنیم، تا کنون رویه مرسوم تجارت خارجی کشور به این شکل بوده که عمده فعالان اقتصادی در ابتدا اقدام به ورود کالا به سرزمین اصلی یا مناطق ازاد کرده و سپس مجوزهای مربوطه را دریافت و در هنگام اظهار به گمرک جهت ترخیص کالا ارائه میکردند.

همچنین بعد از اعمال یک سری سخت گیریها در مورد ترانزیت داخلی از نقاط مرزی به گمرکات داخلی نیز ارائه ثبت سفارش الزامی نبود. حالا با مصوبه جدید هییت دولت که از سه ماه دیگر باید اجرایی شود شرط تخلیه کالا در سرزمین اصلی ارائه مجوز ثبت سفارش میباشد که یک تغییر بسیار مهم در روند واردات کالا به کشور محسوب میگردد.

براساس اصلاحات انجام شده در آیین‌نامه قانون مقررات صادرات و واردات، از این پس سهمیه ارز وارداتی کالاها در کمیته‌ای متشکل از معاون اول، سازمان برنامه، بانک مرکزی، صمت، بهداشت و نفت تعیین خواهد شد و امکان ثبت سفارش بیشتر از سهمیه تعیین شده وجود ندارد.

براساس مصوبه هیئت وزیران در خصوص اصلاح آیین نامه اجرایی قانون مقررات صادرات و واردات که اخیراً به تصویب رسیده است، ۴ تبصره به ماده ۵ این آیین‌نامه الحاق شده است.

تبصره ۳، کالاهایی که به صورت حمل یکسره واردات قطعی می‌شوند، تاریخ ورود کالا به کشور به جای تاریخ تخلیه، ملاک عمل اجرای این ماده خواهد بود.

تبصره ۴، واردات قطعی کالاهایی که تا سه ماه پس از لازم الاجرا شدن این تصویب نامه در اماکن گمرکی یا مناطق آزاد تجاری – صنعتی و ویژه اقتصادی تخلیه شده و یا از طریق حمل یکسره وارد کشور میشوند با ثبت سفارش پس از تخلیه کالا و یا پس از ورود به کشور در خصوص حمل یکسره نیز امکان پذیر است.

تبصره ۵، واردات قطعی کالاهای موضوع مواد (۷۹) (۸۷) و (۱۰۲) آیین نامه اجرایی قانون امور گمرکی با ثبت سفارش پس از تخلیه کالا و یا پس از ورود به کشور در خصوص حمل یکسره نیز با رعایت سایر قوانین و مقررات مربوط امکان پذیر است.

تغییر اساسی شیوه سهمیه‌بندی ارز وارداتی کالاها

تبصره ۶، کارگروهی به ریاست معاون اول رییس جمهور و با عضویت رییس سازمان برنامه و بودجه کشور رییس کل بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران و وزرای صنعت معدن و تجارت جهاد کشاورزی ،بهداشت درمان و آموزش پزشکی امور اقتصادی و دارایی و نفت سقف منابع ارزی برای واردات کالا را به صورت فصلی تعیین و اعلام مینماید. این کارگروه متناسب با منابع ارزی مذکور سقفهای ثبت سفارش و ثبت آماری واردات کالا به کشور را نیز به تفکیک هر یک از وزارتخانه های صنعت معدن و تجارت جهاد کشاورزی و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و مناطق آزاد تجاری – صنعتی و ویژه اقتصادی به صورت فصلی تعیین میکند. سقف‌های مذکور در سامانه جامع تجارت اعمال و به صورت سامانه ای (سیستمی) پایش (کنترل میشود و امکان صدور ثبت سفارش و ثبت آماری مازاد وجود نخواهد داشت.»

با توجه به تبصره ۶ که به ماده ۵ آیین‌نامه اجرایی قانون مقررات صادرات و واردات الحاق شده است، نحوه تصمیم‌گیری تخصیص ارز به کالاها تغییر کرده است.

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است -
آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد -

پایگاه خبری تحلیلی اندیشه کیش | نگاه متفاوت و تحلیلی به اخبار کیش