شما اینجا هستید
اجتماعی » پروژه تکثیر مرجان‌های خلیج‌فارس به نتیجه رسید

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی اندیشه کیش به نقل از روزنامه همشهری، مرگ مرجان یعنی ایجاد خلل در اکوسیستم دریایی، کاهش آبزیان وابسته به مرجان و کاهش تنوع زیستی که پیامدهای زیست‌محیطی و اقتصادی به‌دنبال خواهد داشت. برای پیشگیری از بروز این اتفاقات، تکثیر و قلمه‌زنی گونه‌هایی از مرجان‌های خلیج‌فارس در دستور کار قرار گرفت و در سواحل مرجانی جزایر کیش، خارک و بندر چابهار اجرایی شد. هم‌اکنون بعد از گذشت حدود ۴سال از آغاز پروژه تکثیر، نتایج مطلوبی حاصل شده و مرجان‌های جوان و مقاوم در آب‌های خلیج‌فارس قلمه زده و تکثیر شده‌اند.

تلاش برای تولید مرجان‌های مقاوم‌تر در برابر گرما

مریم محمدی، رئیس اداره محیط زیست منطقه آزاد کیش: پس از ۴سال تلاش، در فاز دوم قلمه و تکثیر مرجان‌های مقاوم به گرما قرار داریم و ۱۲۰۰قلمه آماده شد. هزار مترمربع مرجان شاخ‌گوزنی هم آماده قلمه‌زنی است که هر توده بین ۱۰ تا ۱۵قلمه می‌دهد. گونه‌های تکثیرشده، نوعی بانک برداشت است که به میزان موردنیاز قلمه زده شده و به زیستگاه مورد نظر برای احیا، انتقال می‌یابد.

زیستگاه‌هایی که طی این مدت با مرجان‌های تکثیرشده پوشانده شده‌اند، خودشان نیز به‌صورت طبیعی تکثیر جنسی داشته و لارو تولید کرده‌اند که منجر به ایجاد مرجان‌های جدید شده است. پروژه تکثیر جنسی مرجان‌ها در فضای آزمایشگاهی نیز از برنامه‌های آتی است که درصورت محقق‌شدن بودجه، عملی خواهد شد.

مرجان‌های تولیدشده از طریق تکثیر جنسی، مقاومت بسیار بیشتری در برابر گرما دارند. در کنار اقدامات انجام‌شده لازم است عواملی که این مرجان‌ها و سایت‌های تکثیر را تهدید می‌کند نیز کنترل شود. صید غیرمجاز و تورریزی در سواحل ‌از اصلی‌ترین عوامل آسیب‌رساندن به این مرجان‌هاست و لازم است گشت حفاظت منابع آبزی، جدی‌تر به این موضوع ورود کند.‌

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است -
آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد -

پایگاه خبری تحلیلی اندیشه کیش | نگاه متفاوت و تحلیلی به اخبار کیش

فید مطالب
تویتر
اشتراک گذاری در فیسبوک
اشتراک گذاری در تویتر
اشتراک گذاری در گوگل پلاس
اشتراک گذاری در لینکداین
فید مطالب
تویتر